Nyheter

söndag, mars 15, 2020 - 21:35 - 0 comment(s)
Vi vill uppmana våra kunder, partners och leverantörer att begränsa sina fysiska besök till våra lokaler under den närmaste tiden.
 Det för att förhindra spridningen av Corona-viruset.
 Vi önskar att du i möjligaste mån kontaktar oss via telefon eller e-post, samt använder de tjänster vi har via våra hemsidor.
onsdag, december 18, 2019 - 15:53 - 0 comment(s)
AB Edsbyns Elverk har redovisat ett delårsbokslut för tio månader under år 2019. Periodresultatet blev för koncernen totalt efter finansiella poster 3 073 kkr (4 260 kkr fg år) och för moderbolaget 1 166 kkr (941 kkr fg år). Så börjar nu 2019 att gå mot sitt slut. Det som för ett år sedan var en budget med ett antal förväntningar är nu en realitet, på gott och ont. I skrivbordslådan, eller kanske snarare i datorn numera, ligger år 2020 och väntar på att förlösas... + continue reading
fredag, december 21, 2018 - 08:08 - 0 comment(s)
Här bjuder vi på en solskenshistoria lagom till jul. För någon vecka sedan var en av våra montörer på ett jobb där man rev ut ett kök för att bygga nytt. Bakom ett av skåpen hittade han en julklapp, som av någon anledning hamnat där för drygt 65 år sedan. Julklappen var adresserad till en liten flicka, och efter en del efterforskning kom han fram till vem som bott där på 50-talet. Åke kontaktade sedan "flickan" som i dag hunnit uppnå en mogen ålder, och levererade sedan julklappen till... + continue reading
torsdag, mars 8, 2018 - 09:13 - 0 comment(s)
Just nu är vi mitt inne i ett intressant projekt där vi byter 30 000 el-mätare i Uppland. Det är ett omfattande arbete som vi utför åt HM Power för el-distributörernas räkning i området strax norr om Stockholm. Projektet startades i augusti 2017 och beräknas pågå till våren 2019. Elektra har mellan 5 och 10 montörer på plats som byter el-mätarna, registrerar in dem i mätarsystemet och ser till att det fungerar med fjärrkommunikation innan man är klar med mätarbytet. Projektet innebär... + continue reading
tisdag, november 28, 2017 - 09:31 - 0 comment(s)
I veckan hade vi kopplat in årets tusende bredbandskund åt Bollnäs Energi. Vi har uppdraget att montera fiberanslutningarna och se till att anslutningen fungerar hos kunden. Bollnäs Energi levererar fiber till stora delar av Bollnäs kommun, och Elektra samarbetar med dem som installatör. Tillsammans har vi i år kopplat in tusen kunder och det firades med tårta i fredags. Under vintern går projektet in i en lugnare period då tjälen gör det svårare att gräva. Men till våren fortsätter... + continue reading